Редактор: Виолета Николаеваe-mail: , кадър Товарен влак, превозващ тор, дерайлира в северозападната част

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: , кадър Товарен влак, превозващ тор, дерайлира в северозападната част
Коментари Харесай

Втори случай за 24 часа в САЩ! Товарен влак дерайлира и се запали в Айова

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: , кадър 

Товарен трен, пренасящ тор, дерайлира в северозападната част на Айова, предизвиквайки частичната евакуация на близката общественост и реакцията на екипа за рискови материали. Това е вторият сходен случай в Съединени американски щати за към 24 часа, оповестява RT.

Инцидентът е станал около 14:00 в неделя, в покрайнините на Сибли, дребен град с към 2700 поданици в северозападната част на Айова, на границата с Минесота. Няма известия за пострадвания, само че част от града е получила заповеди за евакуация заради „ дерайлиране и пожар на влакове HAZMAT “. Затворен е районът в рамките на 5 благи от злополуката.

Влакът е превозвал тор и разнообразни химикали, употребявани при производството му, като мощно летлив амониев нитрат, оповестяват локалните медии. Десетки коли бяха насъбрани една върху друга, някои изгорени, с огромен облак черен пушек от горната страна, както се вижда на фотоси и видео, споделени онлайн.

Пълният мащаб на случая и последвалата реакция при изключителни обстановки не стават ясни незабавно, само че съгласно видео, споделено от Нейтън Минтън, някои от колите към момента са горели след залез слънце. 





Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР